Een betere wereld ( Ingrid Havermans )


Ingrid Havermans wordt blij van water. Ze is nog blijer sinds ze met haar boot Hartenvrouw een bijdrage aan het geluk van anderen kan leveren.

.

Eigenaar : Ingrid Haverman ( krantenartikel )

Bootmerk en -type : Rebell mark II

Bouwjaar : 1980

Motor : Sole 7

Mooiste reis : Om de Galgeplaat heen

Toekomstplannen : Grotere tochten maken

 

Mijn verhaal :

Ik heb altijd veel gezwommen en als twintiger zeilde en surfte ik, maar toen werd ik opgeslokt door het gezinsleven en werk. Bovendien had ik niemand in mijn gezin iets met boten. Een aantal jaar geleden maakte ik een toeristisch zeiltochtje met een platbodem. Ik werd superblij van de rust op het water en het spel met de zeilen en de wind. Dit smaakte naar meer! Ik heb een beginnerscursus zeilen gevolgd, haalde mijn brevet voor dagschipper in Griekenland en ben een aantal keer als opstapper met anderen meegegaan.

Begin vorig jaar was ik als opstapper in Portugal en ik vond het zo gaaf dat ik dacht: mijn huwelijk is voorbij, de kinderen zijn groot, ik wil een eigen boot!

Ik had best wat eisen: vier vaste slaapplekken, een toilet en een kookgelegenheid. Daar was wel een boot van elf meter voor nodig, dacht ik.

Toen het eenmaal half Mei was en ik nog niets had, besloot ik naar een keiler exemplaar te kijken.

Ik kwam op de Hartenvrouw en wist, dit is haar! Slechts 7,60 meter, maar ze voldeed aan alle eisen. Van buiten polyester, dus makkelijk qua onderhoud, van binnen een heel klassieke uitstraling. Ik was op slag verliefd.

De naam paste perfect bij mijn plannen! Ik vaar nu met haar voor het goede doel, dit jaar voor Connect by Music en Happy Caravan. Ik neem tegen een kleine vergoeding opstappers mee en dat geld gaat naar deze stichtingen die zich voor vluchtelingen inzetten. Superleuk om naar de ervaringen van mensen aan boord te luisteren en ik kan zo ook een steentje bijdragen aan een betere wereld.

 

Ingrid Haverman

 

63 keer bekeken

Reacties